دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
رحیمی در شانزدهمین جشـنواره ملی فن‌آفرینی شیخ بهایی:

بودجه تحقیقات کشوری تقریبا ۸ دهم بودجه عمومی کشور است

معاون پژوهش و فناوری وزارت علوم گفت: دولت جدید و مجلس شورای اسلامی اعتبارات خوبی در حوزه پژوهشی برای سال ۱۴۰۰ تصویب کرده‌اند اما به‌علت مضیقه‌های مالی تاکنون این بودجه لحاظ نشده است، گفت: بودجه تحقیقات کشوری تقریبا ۸ دهم بودجه عمومی کشور است.
کد خبر : 619213
رحیمی



به گزارش خبرنگار گروه دانشگاه خبرگزاری آنا، غلام‌حسین رحیمی، معاون پژوهش و فناوری وزارت علوم، در شانزدهمین جشـنواره ملی فن‌آفرینی شیخ بهایی، گخاطر نشان کرد: شیخ بهایی در محافل علمی به‌عنوان حکیم، فقید و عارف ، کتابی تحت عنوان «خلاصه‌الحساب» در ارتباط با ریاضیات دارد و این کتاب بیش از صد سال در نهادهای علمی و آموزشی ایران، هند، ترکیه فعلی و غیره به عنوان کتاب درسی در مکان‌های حوزوی و علمی تدریس شده است، ۴ فصل کوتاه به نقشه‌برداری اختصاص پیدا کرده که با ابزارهای ساده و دقیق آن زمان، روش‌هایی برای جاری کردن آب در زمین توصیف کرده است. وجه کلامی و عقلی این شیخ نشانه علم اوست، در فرهنگ ایران علم بدون عمل ارزش واقعی ندارد و برای جامعه مفید نیست، شیخ بهایی عامل بوده و نام‌گذاری این جشنواره مناسب و با مسما بوده است.


وی افزود: شهرک علمی و تحقیقاتی اصفهان اولین نهادی است که بستری را فراهم کرده تا میزبان نهادها باشد. بزرگترین و دومین پارک علم و فناوری نیز محسوب می‌شود. برای اولین بار در هفته پژوهش در این پارک نمایشگاهی از فناوری‌های آینده‌ساز برگزار خواهد شد. شرکت‌های پرورش یافته در این شهرک در طی یک دهه اخیر فروش و سود بالاتری داشته‌اند که نشان از اهمیت این بسترها در جامعه دارد.


معاون پژوهش و فناوری وزارت علوم با اشاره به فرمایش مقام معظم رهبری مبنی بر توجه به جوانان کشور و ایجاد انگیزه در آن‌ها، خاطرنشان کرد: جشـنواره ملی فن‌آفرینی شیخ بهایی ۲ هدف به دنبال دارد، صاحبان ایده طرح‌های خود را ارائه داده تا آن‌هایی که مولفه تجاری شدن را دارند به کسب و کارهای موفق تبدیل شده و در نهایت چند واحد تولیدی در بطن خود خواهند داشت، مورد دیگر شرکت‌های دانش پایه یا دانش بنیان طرح‌های فن‌آورانه قابل ارزیابی خود را در برنامه رقابتی قرار داده تا شناسایی شوند، آن محصول در مرحله تحقیق و توسعه قرار گرفته تا با جذب سرمایه به تولید کالا رسیده و در نهایت به جامعه عرضه شود.


رحیمی در پاسخ به سوال خبرنگار آنا، درباره بودجه اختصاص یافته در سال ۱۴۰۰ برای حوزه پژوهشی و تحقیقاتی، گفت: در مجموع دولت جدید و مجلس شورای اسلامی اعتبارات خوبی در حوزه پژوهشی برای سال ۱۴۰۰ تصویب کرده‌اند اما به‌علت مضیقه‌های مالی تاکنون این بودجه لحاظ نشده است. همچنین اعتبارات مصوب برای مقطع دکتری و توسعه زیرساخت‌های پارک‌های علم و فناوری دریافت نشده است. امید است در نیمسال دوم سال این بودجه‌ها تخصیص داده شوند، به‌طور کلی بودجه تحقیقات کشوری تقریبا ۸ دهم بودجه عمومی کشور است. امیدواریم در سال ۱۴۰۱ در حوزه تحقیقات کاربردی و پژوهشی افزایش بودجه را شاهد باشیم.


انتهای پیام/۱۱۰/



انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب